Fysiotherapie in Papendrecht, Sliedrecht en Sliedrecht

Fysiotherapie

De fysiotherapeut is de specialist van het bewegingsapparaat. Bewegingsklachten kunnen ontstaan tijdens werk of sport, door een ziekte of door het ouder worden. Dit kan voor pijn en belemmeringen in het dagelijks leven zorgen.
Samen met de fysiotherapeut wordt bekeken welke behandeling voor u het beste resultaat zal geven. Hierbij worden altijd de mogelijkheden en de doelstellingen van de cliënt als uitgangspunt genomen. Fysiotherapie kan bestaan uit fysiotherapeutisch advies, manuele therapie, oefentherapie, massage en vele andere interventies.

Manuele Therapie

Manuele therapie is een vorm van fysiotherapie die zich richt op klachten aan gewrichten, spieren en/of zenuwen. Net als fysiotherapie is manuele therapie vrij toegankelijk en heeft u hiervoor dus geen verwijzing van de uw huisarts nodig. OneFysio heeft sinds 2017 een manueel therapeut in huis! Corné Vliegenthart heeft zijn tot MSc Manueeltherapeut afgerond.. Een fysiotherapeut mag zich pas manueel therapeut noemen zodra hij deze opleiding met succes heeft afgerond.

Sportspecifieke revalidatie

Elke sporter krijgt wel eens te maken met een terugslag in zijn of haar presteren. Of dit nu komt vanwege een blessure of vanwege een ziekte, iedere sporter blijft hiervan balen.
Het maakt niet uit welk niveau het betreft, of u nu een topvoetballer bent of een amateurspeler. Een verminderde prestatie blijft voor een sporter moeilijk te verkroppen. Daarom verdient iedereen een goede revalidatie op specialistisch niveau.
Waar standaard fysiotherapie stopt wanneer de klachten zijn afgenomen gaat de begeleiding van sportspecifieke revalidatie verder. Sporters presteren op het maximale van hun kunnen en moeten ook op dat niveau begeleid worden. Hier kan gedegen voedingsadvies worden gegeven om het herstel te bevorderen. Daarnaast is iedere sport anders en zal dus bij iedere sport aandacht worden gegeven aan specifieke bewegingen en belasting. Vandaar dat het mogelijk is dat in sommige gevallen de fysiotherapeut op de sportlocatie in kaart brengt welke elementen van training en bewegen van belang zijn. Op deze manier krijgt iedere sporter therapie op maat.
De fysiotherapie zal dus naast standaard conditie-, kracht- en stabiliteitstraining, ook bestaan uit sportspecifieke oefeningen, zoals looptraining, duelkracht, sprongkracht, explosiviteit en balbehandeling.

Bel voor een afspraak

0613131824